Apolitični

Objavljen program 17. Vukovar Film Festivala

Sedamnaesti po redu filmski festival u Vukovaru ovog će se ljeta održati u razdoblju od 24. do 27. kolovoza pod zlatnim pokroviteljstvom Pevexa

U četiri puna dana posjetitelje festivala očekuje atraktivan filmski program predvođen već ranije najavljenim remek-djelom ‘Anatomija pada’, dobitnikom nagrade Zlatna palma za najbolji film u Cannesu te izvrsnom povijesnom dramom ujedno i velikom kinouspješnicom Jeanne ‘du Barry’ s Johnnyjem Deppom u glavnoj ulozi koji je otvorio ovogodišnji Cannes i kojeg je do danas samo u francuskim kinima pogledalo gotovo 800 tisuća ljudi.

Pet je lokacija na kojima će posjetitelji ove godine moći uživati u filmovima i popratnom festivalskom programu: dvije su vanjske – perivoj dvorca Eltz i Vukovarski Vodotoranj, a tri su unutrašnje – dvorac Eltz, Hrvatski dom Vukovar i Ružičkina kuća. Igrani filmovi u konkurenciji moći će se pogledati u Hrvatskom domu, a dokumentarci u dvorani dvorca Eltz.

Festival svečano otvara njemački fantastični film ‘Čarobna frula’ redatelja Floriana Sigla u kojem su glavne uloge ostvarili dobitnik prestižne nagrade Oscar F. Murray AbrahamIwan Rheon (glumac koji je utjelovio lik Ramsaya Boltona u popularnoj TV seriji ‘Igra prijestolja’) te mlade glumačke zvijezde Jack WolfeAmir WilsonNiamh McCormack i Cosima Henman. Riječ je o filmskoj adaptaciji glasovitog istoimenog opernog djela Wolfganga Amadeusa Mozarta snimljenoj u izvršnoj produkciji velikog Rolanda Emmericha (‘Zvjezdana vrata’, ‘Dan nezavisnosti’, ‘Dan poslije sutra’, ‘Patriot’) u kojoj glumci samostalno izvode čak sedamnaest arija i koja je premijerno prikazana na festivalu u Zurichu.

Cijeli članak i više o festivalu možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay