Apolitični

Obiteljska plaža u Podstrani bit će završena do lipnja – investicija vrijedna gotovo 19 milijuna kuna

Do lipnja ove godine izgradit će se obiteljska plaža u Podstrani kod Splita, vrijedna gotovo 19 milijuna kuna, a bit će jedna od najljepših na srednjodalmatinskom području, najavili su u srijedu splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i načelnik Općine Podstrane Mladen Bartulović pri obilasku gradilišta s novinarima.

Kako je rekao Bartulović, pješčana plaža bit će dugačka oko 350 metara, od rijeke Žrnovnice do lučice u Strožancu, i bit će “najljepša na srednjodalmatinskom području”, a na 15.000 metara četvornih bit će sve što treba obiteljima: dječja plaža i igralište, dva odbojkaška igrališta, plaža za osobe s posebnim potrebama i invalide te veliko parkiralište.

U sklopu plaže bit će i “zelena površina” sa zasađenim stablima, grmovima i mediteranskim biljem.

Po njegovim riječima, u blizini plaže predviđen je prostor za ugostiteljske objekte, kojih neće biti mnogo, a morat će se svojim izgledom uklopiti u ambijent.
“Ova obiteljska plaža je iznimno važna za Podstranu jer je naša općina postala turistička destinacija u kojoj je u 2017. godini ostvareno 650.000 noćenja, a imamo i gotovo tisuću privatnih iznajmljivača”, rekao je Bartulović.

Objasnio je kako je Splitsko-dalmatinska županija, u investiciji od gotovo 19 milijuna, potvrdila da će sudjelovati s više od šest milijuna kuna, a još oko 5,5 milijuna kuna namaknut će se na temelju dosad popisanih ugovora s mjerodavnim ministarstvima i raznim agencijama.

“U prvom kvartalu ove godine raspisat će se natječaj za urbanu aglomeraciju Splita, a mi ćemo projekt obiteljske plaže prijaviti na taj natječaj”, rekao je Bartulović i dodao i iz tog izvora očekuju novac za biciklističku stazu blizu plaže.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Shutterstock