Apolitični

Obilježimo Dan osoba s invaliditetom

Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. Prosinca, dan je međunarodnog poštivanja promoviran od strane Ujedinjenih naroda od 1998. godine.
Svake godine fokus se stavlja na drugo pitanje. Prisjetimo se, Hrvatska je 30. ožujka 2007. godine u sjedištu UN-a u New York-u potpisala Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom i Fakultativni protokol uz Konvenciju te je 1. lipnja 2007. godine donijela Zakon o potvrđivanju Konvencije o pravima osoba s invaliditetom i Fakultativnog protokola uz Konvenciju. Time je naša zemlja bila 4. u svijetu koja je ratificirala Konvenciju, a 2. zemlja u Europi te jedina od zemalja izvan Europske unije. Tako će se upravo na dan obilježavanja , ovog četvrtka, 3. prosinca u 11 h u Gradskom kulturnom i sportskom središtu u Metkoviću održati prigodni program kojim se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom.
Program ide pod nazivom „ Osvijesti predrasude”u kojem će se kao predavači naći Maja Bonačić, mag. psiholog., Mihovil Španja, hrvatski paraolimpijac i Željka Kraljević, dipl. soc. radnik
Više u kategoriji: Obrazovanje; Život
Izvor i foto: metkovic.hr,udrugamrorah.hr
D. Šabić, mag. nov.