Apolitični

Obilježen sakrament krizme u triljskim crkvama

U crkvi svetoga Mihovila Arkanđela u Trilju jučer su 42 krizmanika primila sakrament svete potvrde – krizme, a u maloj crkvici Gospe od Ružarja u Budimirima njih troje.

Svečanu svetu misu na trgu ispred crkve predvodio je mons. Pavao Banić, izaslanik oca nadbiskupa, koji je ujedno i podijelio sakrament potvrde uz koncelebraciju župnika i dekana don Stipu Ljubasa i dominikanca Franu Prcelu. Tijekom mise krizmanici su čitali liturgijska čitanja, pjevali, recitirali, prinosili darove i aktivno sudjelovali. Svečano misno slavlje uljepšao je župni zbor pod vodstvom časne sestre Zdenke Tomas i Tonća – Sokola Šipića, a za ovaj svečani dan krizmanike je pripremao župnik don Stipe Ljubas.


Posebno je bilo dirljivo, ali i radosno bilo i u Budimirima u tamošnjoj maloj crkvi Gospe od Ružarja u kojoj je misno slavlje predvodio monsinjor dr. Alojzije Čondić uz pratnju župnika Ivana Žaje. U nastavku vam donosimo fotografije iz male budimirske crkvice koja je prštila radošću zbog primanja sakramenta krizme troje krizmanika među kojima je bio Jure Ivančević, a samu svečanost uveličali su kumovi, roditelji, rodbina i prijatelji.

Izvor i foto: ferata.hr