Apolitični

Obilježen Dan Sveučilišta u Splitu

Dan Sveučilišta u Splitu obilježen je u petak svečanošću u Hrvatskom narodnom kazalištu na kojoj su, uz ostale nagrade i priznanja, dodijeljeni počasni doktorati dr. sc. Esther Gitman, prof. dr. sc. Ludwigu Steindorffu, prof. dr. sc. Igoru Rudanu i prof. dr. sc. Ivanu Đikiću.

Ivan Đikić novinarima je nakon svečanosti među ostalim rekao kako je važno što splitsko sveučilište cijeni kvalitetu, ima fokus na znanstveni i obrazovni rad, a istovremeno na odgoj studenata i društva. Rekao je da shvaća da je njegov doktorat dio angažmana koji je darivao tom sveučilištu posljednjih 15 godina.

“Hrvatska danas ima ozbiljan demografski problem koji može negativno utjecati na budućnost zemlje. O tome se treba puno razgovarati i zato sam ovdje, jer se moramo fokusirati na budućnost i djecu koja će ostati u Hrvatskoj raditi, da imamo dovoljno doktora, a ne manjak liječnika”, rekao je Đikić.

Dva će fakulteta od akademske godine 2019./2020. izvoditi zajednički sveučilišni diplomski studij na engleskom jeziku Chemical and environmental technology.

Rektor Boras novinarima je tim povodom rekao da su zagrebačko i splitsko sveučilište stožer hrvatskoga visokog obrazovanja i znanosti, te da su izvrsno povezani i kvalitetno surađuju.

Cijeli članak možete pročitati na: narod.hr

Foto: Pixabay