Apolitični

Obilježen Dan općine Pitomača

Sinjske mažoretkinje i alkarići iz Vučkovića ovog tjedna (15. i 16. lipnja) uveličali su Dan općine Pitomača koji se slavi na blagdan svetoga Vida.
Mažoretkinje i Alkarići nastup su održali na središnjoj proslavi povodom Dana općine Pitomača koja se održavala u samom centru mjesta ispred crkve svetoga Vida. Program koji su izveli trajao je nekih pola sata, a njime su u najboljem svjetlu predstavili grad Sinj i alku.
Za publiku u Pitomači otplesali su četiri koreografije od kojih su tri bile s tematikom Sinja i Alke – Sinju Grade, Dječja alka i Alajčauš bit ću ja, uz pratnju mladog pjevača Roka Šašića, dok je četvrta bila iz repertoara mažoretkinja Mozart.

Sinjske mažoretkinje i alkarići iz Vučkovića gosti općine Pitomača


Uvod u sam nastup održala je trenerica sinjskih mažoretkinja – Vesna Samardžić koja je ukratko predstavila Sinj, mažoretkinje i alkariće te objasnila što je to Sinjska alka i zašto se održava, a što je to alajčauš objasnio je maleni alkarić Ivan Vučković.
Nastup je započeo koreografijom Sinju grade, a završio s koreografijom Alajčauš bit ću ja, koja je bila iznimno atraktivna jer se na pozornici prikazalo i trčanje alke, a na samom kraju gledatelji su imali priliku vidjeti i kako je to kad se alkarić popne na konja i pogodi u sridu, što je publiku posebno oduševilo.
Tijekom boravka u Pitomači mažoretkinje i alkarići bili su smješteni na imanju Zlatni klas u selu Otrovanec nedaleko od Pitomače gdje su uživali u svim blagodatima koje to prekrasno imanje nudi, a 16. lipnja mažoretkinje i alkarići su imali primanje u prostoriji općine Pitomača gdje su u ime mažoretkinja i alkarića gospodin Josip Bećo Vučković i Vesna Samardžić gospodinu Rajku Stilinoviću i vodstvu općine Pitomača uručili prigodne poklone zahvale, a nakon toga im je organiziran i odlazak na Križnicu, prekrasni otok na rijeci Dravi, a na povratku su posjetili i Bjelovar.
Do ove prekrasne suradnje za Dan općine Pitomača došlo je preko gospodina Dražana Žanka (poznati sinjski pjevač), koji je prijatelj s gospodinom Stilinovićem, pa je zanimljivo i napomenuti da je upravo on napisao pjesmu Alajčauš bit ću ja, te im ovim putem Sinjske mažoretkinje zahvaljuju na prekrasnoj suradnji.