Apolitični

Obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca 2017.

Obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca 2017.

I ove godine u Republici Hrvatskoj obilježava se Svjetski i Europski tjedan novca, putem niza aktivnosti koje će se održavati od 27. ožujka do 2. travnja, kako bi se financijskim obrazovanjem unaprijedila razina financijske pismenosti i omogućilo djeci, mladima i građanima stjecanje financijske kompetencije, nužne u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu.

Hrvatska gospodarska komora, kao jedan od sudionika projekta, tijekom ovog tjedna organizira nekoliko događanja diljem Hrvatske, među ostalim i konferencije: Financijska pismenost i visokoškolske ustanove na Pravnom fakultetu u Osijeku, Ekonomskom fakultetu u Rijeci i Zagrebu te predavanja Financijska pismenost u srednjim školama u ŽK Split i ŽK Varaždin.

Predavanje u ŽK Split namijenjeno je učenicima srednjih škola, kojima će uvodno izlaganje o financijskoj pismenosti održati predstavnik Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK, dok će ih predstavnici financijskih institucija upoznati s radom banaka, osiguravatelja, investicijskih i mirovinskih fondova.

Obilježavanje tjedna novca započelo je 27. ožujka u Zagrebu okruglim stolom Učimo upravljati novcem, a završit će okruglim stolom u petak, 31. ožujka, u HGK u Zagrebu na kojem će se predstaviti rezultati pilot-projekta Više znamo – bolje razumijemo, koji uključuje pet zagrebačkih srednjih škola.

U projektu Svjetskog i Europskog tjedna novca u Republici Hrvatskoj sudjeluju: Ministarstvo financija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska narodna banka, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga banaka, Hrvatski ured za osiguranje, Hrvatska udruga poslodavaca, Zagrebačka burza, Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava te Štedopis-Institut za financijsko obrazovanje.
Predavanje

„Financijska pismenost u srednjim školama“

30. ožujka 2017., u 12 sati

PROGRAM

Pozdravne riječi:
Županijska komora Split
Sektor za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK

Izlaganja predstavnika financijskih institucija:
 Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, Toni Lukšić
 Societe Generale – Splitska banka d.d. Split, Tomislav Aljinović
 Uniqa osiguranje d.d. Zagreb, Izidora Bunić Rostohar
 ZB Invest d.o.o. Zagreb, Danijel Miletić

Pitanja i odgovori