Apolitični

Obilježava se Gospe od Karmela

Blagdan je  Gospe od Karmela i u tijeku je devetnica koja je započela 7. srpnja.
Tom prigodom svakog dana je u crkvi u Pasikama, posvećenoj Gospi od Karmela, molitva krunice s početkom u 18.30, a potom slijedi sveta misa u 19 sati (osim u nedjelju kada je misa u katedrali svetog Lovre).

Na sam blagdan, 16. Srpnja, mise su u istoimenoj crkvi u 6, 7, 8, 9 i 10 sati, a u 19 sati je koncelebrirana svečana misa kojoj prethodi procesija s početkom u 18.30.

Blagdan Gospe od Karmela


Podsjetimo, iz crkve Gospe od Karmela tada iznosi Gospin kip koji nose članovi udruge Gospe od Karmela. Gradskim ulicama procesija prolazi do katedrale gdje se održava sveta misa, a potom se preko rive procesija nastavlja do crkve u Pasikama.
Inače, udruga Gospe od Karmela u Trogiru broji preko 40 članova, a osnovana je 1997. godine na inicijativu brojnih štovatelja Gospe od Karmela. Članovi udruge crkvu u Pasikama okitili su lovorom, što je dugogodišnja tradicija.
– Želimo da se ovaj blagdan dosljedno obilježi i pozivamo sve naše drage sugrađane da zajedno s nama dostojno obilježe ovaj blagdan.
Nakon svete mise i procesije pripremili smo pučku feštu na kojoj će uz dobru spizu i piće biti i odlične glazbe, poručio je Vinko Tomaš, predsjednik udruge Gospe od Karmela.