Apolitični

Obilježava se Dan narcisa u Solinu

Solinska Udruga žena liječenih na dojci „Salonitanka” u subotu, 19. ožujka 2016. godine s početkom u 8 sati upriličit će već tradicionalnu prodaju narcisa, cvijeta simbola buđenja, nade i novog života. Danom narcisa i ove godine Salonitanke su se pridružile humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za prevenciju i rano otkrivanje raka dojke. Prodajna mjesta u Solinu tradicionalno će biti ispred glavne pošte, te u trgovačkim centrima PC Tommy, PC Lidl i PC Konzum (od 8 do 14 sati).
– Ovo je četrnaesta godina da sudjelujemo u obilježavanju Dana narcisa na razini Hrvatske – kazala je predsjednica Udruge Salonitanke, Jasna Leleković, napominjući kako će se sva sredstva od prodaje usmjeriti za preventivno djelovanje i rano otkrivanje raka dojke koje je izuzetno važno za ishod liječenja.
– I ovim putem želimo animirati sve zainteresirane sugrađanke da nam se jave i preventivno dogovore pregledale. Broj telefona Udruge je 021/210 150 – pozvala je Leleković.
Ovakvi pregledi su važni, posebno ako se uzme u obzir zastrašujući podatak da u Hrvatskoj od raka dojke obolijeva svaka deseta žena. Naime, još uvijek od 2100 oboljelih godišnje, njih oko 800 umre.

Više u kategoriji: Život
Izvor i foto: solin.hr
D. Šabić, mag. nov.