Apolitični

Splitska promocija svjetskog skijališta Obertauern

Obertauern je jedno od najpoznatijih skijališta u ovom dijelu Alpa. Skijaška arena smještena je u cijelosti iznad visine od 1700 metara.

Sto km duljine staza uz 26 vrhunski opremljenih žičara i više je no dovoljno za isprobati skijaške radosti  i to na 61 plavoj stazi, uz dvije gondole i 35 km crvenih skijaških staza. Za profesionalne skijaše i one koji spretnije i iskusnije posebno su pripremljena 4 km crnih staza uz šest potrebnih vučnica.

Pokrivenost snježnim topovima, noćno skijanje, dolina se može proći na skijama, ski bus u cijeni ski karte.

U Splitu promovirano skijalište Obertauern

Obertauern

Obertauern je najviši prijevoj pokrajine Salzburg. Leži na visokim Turama i sastavni je dio nacionalnog parka Höhe Tauern. Odlična pozicija garantira mu obilan snijeg. Sve ovo moglo se dokumentaristički vidjeti i čuti na promociji ovog svjetskog skijališta u hotelu Park gdje je domaćin promocije bio gospodin Mario Siedler, direktor turističkog ureda koji je javnosti i medijima predstavio novosti sa skijališta Obertauern za predstojeću zimsku sezonu, smještenog na najvišem visinskom položaju pokrajine Salzburg i s najsigurnijim prirodnim snijegom.


Skijaški raj Obertauerna većinom je pokriven prirodnim snijegom te će osjećaj na skijama biti jednostavno odličan. Nakon skijaškog dana moguće je proveseliti se uz nekoliko piva, kuhanih vina ili pak, gamsmilchom (tradicionalnim pićem koje se toči samo u Obertauernu) uz hitove lokalnih DJ-eva.


Atrakcija, ljepota, razonoda i povišena razina adrenalina na jednom ugodnom mjestu, zaključak je promocije s koje su mnogi pozvani da dođu posjetiti ovo mondeno svjetsko skijalište.
U video razglednici vam u nastavku potvrđujemo ovu lijepu skijašku priču iz Splita uz poznate riječi bivšeg bavarskog političara Franza Josefa Straußa koji je svojedobno izjavio sljedeće: „Tamo gdje sam ja, tamo je gore. A kada sam ja dolje, onda je dolje gore”. No, u Obertauernu nema „dolje”, u ovom je mjestu sve nekako „gore”!!!