Apolitični

O ukusima se (ne) raspravlja: osobnost u interijeru

Moderno, vintage, ekstravagantno, šareno, jednostavno, kičasto ili pak tradicionalno? Kad je o interijerima riječ, stilovima, željama i idejama nikad kraja. U posljednje vrijeme raste zanimanje za uređenje doma te mu se pridaje sve veća pozornost. Stoga ne čudi da odasvud „vrište” razni savjeti i prijedlozi koji će vam olakšati i pomoći u uređenju vlastita četiri zida baš onako kako ste željeli.

No dizajneri i arhitekti s jedne strane, tvrtke namještaja i kućnog pribora s druge te mnoštvo vaših prijatelja/rođaka s tisućama ideja i fotografija koje su pronašli na internetu i odgovarale bi upravo vašem stanu… A vi, najčešće neodlučni, nalazite se u sredini s vlastitim ukusom i željama.

Razlike u ukusima i razmišljanjima upotrijebite kao konstruktivne elemente koje će vas potaknuti malo bolje da razmotrite neke vaše ideje. Stil je kod uređenja interijera jedna od glavnih i širokih tema, no bez obzira na sve, trebate se u njemu osjećati ugodno i opušteno. On se može i ne mora nekome svidjeti, no za vaš vlastiti dom najbitnije je da se svidi – vama.

Dakle, bez obzira na sva pravila koja ste čuli/pročitali i trendove u uređenju interijera, zadržite vlastite ideje i želje. Za početak razmislite o bojama koje volite i stilu uređenja koji vam se sviđa. I ne zaboravite, savršenim slikama s interneta nedostaje upravo osobnost, jer sam namještaj, pa bio i najljepši na svijetu, ne može nadomjestiti ono na čemu morate poraditi sami kako bi se u domu osjećali lijepo i ugodno. Obogatite dom biljkama, suvenirima i predmetima, oslikajte zidove, postavite zidne tapete ili nacrtajte nešto na njima…

Donosimo malu galeriju detalja iz raznih stilova koje ćemo uskoro opisati posebno. I zapamtite, što god odaberete, udahnut će prostoru život: detalji čine potpunu sliku vas i vašeg prostora, a ugodan prostor s osobnošću ne podliježe trendovima.

Više u kategoriji: Arhitektura

A. Vlaić, mag. ing. arh.