Apolitični

Novska postaje gaming centar regije, gradit će se velika esport dvorana

Polaznici programa za razvoj igara i zaposlenici pedesetak startupova u inkubatoru od sad imaju na raspolaganju gigabitnu A1 optičku i indoor 5G mrežu.

Poduzetnički inkubator PISMO u proteklih je nekoliko godina izrastao iz ambiciozne ideje, u vodeći inkubator usmjeren na moderne tehnologije i gaming u Hrvatskoj i regiji. Sad su u PISMO-u dobili još jednog velikog partnera koji će im pomoći da se još više razvijaju i omogućuju mladima bolje uvjete za razvoj novih videoigara, ali i drugih multimedijskih projekata.

Naime, kako je predstavljeno na konferenciji za novinare, A1 Hrvatska i SIMORA (Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije) sklopili su partnerstvo u poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1. Developeri okupljeni oko poduzetničkog inkubatora i polaznici programa za razvoj igara tako su dobili priliku raditi s najboljim pristupnim tehnologijama te prilagoditi svoje proizvode brzinama, latenciji i drugim prednostima koje im pružaju gigabitne 5G i optička mreža te tako bili globalno konkurentni.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay