Apolitični

Novi streaming hit: Vratio se Boba Fett i Star Wars pretvorio u špageti vestern

Fett je ustvari bio sporedni lik koji na kraju nakon samo nekoliko scena neslavno završava u “Povratku Jedija” 1983., kad upadne u usta Sarlaccu, golemom pustinjskom crvu na planetu Tatooine. Taj je gad pak poznat po tome da svoje žrtve probavlja žive, legenda kaže, i po tisuću godina.

Fanovi Bobi međutim nisu dali umrijeti. Desetljećima je uzdizan u kultnog (anti)junaka, a njegov je oklop bio hit na raznim Comic Con konvencijama sve dok se baš poput Sarlacca i Disney nije odlučio ponovno hraniti na njemu, koliko god je moguće. Tako smo nakon serije ‘Mandalorian’ dobili i ‘The Book of Boba Fett’, novi streaming hit na Disney+ platformi koja službeno u Hrvatskoj nije dostupna, ali fanovi se snalaze s torrentima i raznim streamovima.

Srećom autor serije Jon Favreau, i sam veliki fan, u produkciju (i režiju pojedinih epizoda) uključio je i Roberta Rodrigueza pa smo dobili sjajan mišung space westerna i gangsterske drame, sve naravno umotano u poznati Star Wars celofan.

Tražili ste, pa gledajte: Boba Fett odlična je špagetti space opera koja otkriva kako se Fett spasio od Sarlacca i od Jabbe the Hutta preuzeo njegovo kriminalno carstvo na Tattoienu. A tu radnja (dosad su prikazane tri epizode) tek počinje…

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia