Apolitični

Novi serijal Netflixa i za kritičare je remek-djelo. Za ‘The Samdmana‘ kažu da zaslužuje mjesto u Louvru

Netflix ponovo ima veliki hit, ali osim publike ovaj put je oduševljena i kritika.

Riječ je o nedavno puštenoj seriji “The Sandman” za koju je Netflix potrošio vrtoglavih 165 milijuna dolara. Isplatilo se. Kritičari idu tako daleko da tvrde kako je riječ o pravom remek-djelo.

“U roku od nekoliko minuta vikat ćete ‘Objesite to u Louvreu’, samo da bi vas onda dočekalo nešto još ljepše dok vam glas ne postane promukao do druge epizode.

Ali svejedno ćete htjeti nastaviti s gledanjem jer ‘The Sandman’ ima lukavu vještinu završavanja svake epizode nečim što vas privlači za još, čak i ako se neki od tih ranijih nastavaka doimaju više samostalno”, rekao je David Opie, kritičar Digital Spya.

Serija se temelji na istoimenom liku DC Comicsa.

Glavni lik ove serije stripova je Sandman, odnosno Dream koji je poznat pod raznim imenima kao što su to Morpheus, Oneiros, Lord of Dreaming… Njegova priča započinje time što je greškom u kultnom ritualu (prizivanju Smrti) zatočen na 70 godina. Morpheus dolazi u današnje vrijeme i nakon osvete svojim otmičarima, pokušava obnoviti i povratiti svoje kraljevstvo Dreaming.

Sandman je dio poznatih Endless-a među kojima su: Destiny, Death, Dream, Destruction, Desire, Despire i Delirium.

Zanimljivo je napomenuti kako su kroz Sandmana protkani i razni likovi iz DC-jeva univerzuma. Tako možemo primijetiti poznata imena kao što je to John Constantine, The Justice League i brojna druga. No, glavni neprijatelji Sandmana ostaju demoni i mnogi drugi mitološki stvorovi.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay