Apolitični

Novi Seat Leon je Volkswagen Golf na kvadrat

Sve ono što je Volkswagen Golf VIII propustio postati iskoristio je Seat Leon, koji nikad nije bio atraktivniji, komforniji i tehnološki dotjeraniji.

Mnogi fanovi i nekoliko mjeseci nakon predstavljanja novog Golfa tvrde kako im je još uvijek prisutan gorak okus u ustima. Tehnološki iskorak je neupitan, ali dizajneri su odlučili odigrati na sigurno. U ključnom trenutku im je ili nedostajalo hrabrosti ili su visoko pozicionirani menadžeri Volkswagen Grupe povukli ručnu. No, što bi bilo kad bi bilo glupo ne uopće komentirati. Sad je tu novi Seat Leon, koji je majstorski iskoristio sve propuste Golfa i već prvim nastupom trasirao si put do vrha klase.

Četvrta generacija popularnog predstavnika C-segmenta iz Španjolske na premijeri je zasjala uz sportski nastrojen paket opreme FR.

Plug-in hibridni Seat Leon koristit će dobro poznatu i provjerenu kombinaciju trubobenzinca 1.4 TSI i elektromotora, koja kombinirano razvija 204 KS. Uz baterijski paket kapaciteta 13 kWh, doseg samo na struju iznosit će 60 kilometara.

Cijeli članak i fotografije možete pročitati na: autopress.hr

Foto: Pixabay