Apolitični

NOVI POČETAK RANJENIH KAZALIŠTA Izlazimo na ulice, predstave za samo jednoga gledatelja, teatar na Zrinjevcu, YouTube premijere

Epidemiološke mjere konačno popuštaju i mnoge kazališne kuće polako otvaraju svoja vrata. Svoje predstave će, doduše, davati uz mjere, što znači da gledališta još neko vrijeme neće biti dupkom ispunjena. Ipak, predstave počinju, a kad rade kazališta, lakše je zamisliti povratak u “staru normalnost” za kojom svi žude.

Ipak, neke kazališne kuće, zbog razornog zagrebačkog potresa koji je udario usred nevolje s koronom, nisu bile te sreće. Dobile su, naime, žutu naljepnicu na svoje zgrade pa im slijede dodatne statičarske provjere i analize. Konkretno, kazališta Gavella i Komedija i dalje ne mogu igrati u svojim prostorima, a ista je sudbina zadesila i Gradsko kazalište Žar ptica, koje će svoje nadolazeće predstave davati u parku Zrinjevac.

– Davali smo online predstave. Organizirali smo program ‘Gavelline DaleCOVIDnice’, kroz koji smo prikazivali desetak predstava te ih puštali u tjednom ritmu od ponedjeljka do četvrtka. Jedan od online projekata koji nam tek slijedi je i projekt Filipa Šovagovića “Sanjamo predstavu”, gdje smo snimili kratke scene, monodrame s glumcima našeg kazališta, koje ćemo u petak premijerno pustiti na našem YouTube kanalu i društvenim mrežama – pojasnila je Martina Matota iz Gavellinog odjela za odnose s javnošću

Tu je i projekt “Sedam soba za jednog gledatelja”, autor koncepta je Enes Vejzović, a ideja je bila organizirati kazalište za jednog gledatelja koji će fizički obilaziti sedam soba u kojima će ga čekati susret samo s jednim glumcem. 

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay