Apolitični

Novi iPhone 12 na DxOMark testiranjima zauzeo tek 13. mjesto po kvaliteti kamera

DxOMark testiranjima na kojima se provjeravaju i uspoređuju mogućnosti kamera pametnih telefona vrlo su aktualna, a najnoviji rezultati tih testiranja pokazuju iznimno zanimljive rezultate. Naime, među top deset pametnih telefona s najboljom kamerom na tržištu nalaze se mnogobrojni konkurenti – čime je primjetno kako se koncentracija najjačih brendova s godinama pomalo razvodnila.

Na DxOMark testiranjima nedavno je završio i Apple-ov najnoviji telefon naziva iPhone 12. Radi se o uređaju koji svojim karakteristika ulazi u top probrano društvo elitnih telefona, ali je performansama nešto oskudniji od iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max modela. Pokazala su to i nedavna istraživanja po pitanu kvalitete kamera gdje se novi iPhone 12 baš i nije proslavio.

Novi iPhone 12 na DxOMark ljestvici smješten je tako tek na 13. mjesto i ispred ovog uređaja nalaze se mnogi njegovi konkurenti. Prvo mjesto ljestvice i dalje drži Huawei Mate 40 Pro, dok je na drugom mjestu Xiaomi Mi 10 Ultra. Apple braća, iPhone 12 Pro i Pro Max smjestili su se na 4. i 5. mjesto ljestvice.

Cijeli članak možete pročitati na: pcchip.hr

Foto: Pixabay