Apolitični

Nova zbirka pjesama Đurđice Tičinović

Napisati nešto o sebi je najteže jer mnogi me ne poznaju,mnogima sam tek slučajni suputnik, a oni koji me poznaju, o mom radu i životu ionako sve znaju. Moram reći da sam rođena u Kostanju u Poljicima 1969. jer ako nemam doma nemam ni uporišta, ako nemam zavičaj, nemam ni ishodišta ni svega onog što me čini onim što jesam. Majka sam troje djece, misija uspješno obavljena. Sad već dvoje ljudi i jednog djeteta. Gdje me godine odvedoše možda baš u stihove jer njima se predajem, vama na radost, meni ostavljaju prazninu jer su otišle od mene kao što će jednom i moja djeca. Svi nekuda idemo, možda se i sretnemo, ako ne potražite me u mojim, sad već zbirkama.
Ovim riječima je naša draga Đurđica Tičinović napisala nekoliko redaka o sebi prije promocije nove zbirke pjesma „Mjesečeve mijene” koja će se održati ove srijede, 9. Prosinca, s početkom u 19:00 u hotelu Plaža u Omišu.
U glazbenom dijelu programa nastupit će Andreas Perasić, klapa Pasika, pučki pivači Tugare, Udruga za očuvanje hrvatskog folklora Omiš, Antonija Ivaničević i Ivan Burazin.
Promotori zbirke pjesama su Mladen Vuković, Zoran Jurišić i dr. Dario Radović. U programu će se i recitirati neke od pjesama , a njih će gledateljima čitati Petar Buljević i Marko Duvnjak uz gitarističku pratnju Stipe Bogdanovića.
U srijedu navečer u Omišu očekuje vas vrijedan kulturni događaj na kojeg ste svi pozvani.
Više u kategoriji: Kultura; Književnost
Foto: Đurđica Tičinović
D. Šabić, mag. nov.