Apolitični

Nova Toyota Mirai premijerno prikazana na Tjednu vodika u Zagrebu

Krajem ožujka Hrvatski sabor podržao je prijedlog Hrvatske strategije za vodik do 2050. godine čiji je nacrt izradila Vlada RH, a ujedno je u Zarebu održan i Tjedan vodikovih tehnologija na kojem je Toyota Croatia hrvatskoj publici premijerno predstavila svog aduta s gorivnim člancima.

Toyota je gostovala i na međunarodnoj stručnoj konferenciji o vodikovim gorivnim člancima „Spring Training on Hydrogen and Fuel Cells“ u organizaciji zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Prezentirali su viziju razvoja i implementacije „0-Emission“ tehnologija kojima je, od procesa proizvodnje do samog konačnog proizvoda, cilj maksimalno smanjiti tzv. „ugljični otisak“ i budućim naraštajima ostaviti u naslijeđe netaknut i čist okoliš.

U hotelu Esplanade održana je i konferencija konferencija u organizaciji udruge H2-Hydrogen Cell Croatia, koja je okupila predstavnike ministarstava, udruga i realnog sektora, a u sklopu programa Toyota Croatia je predstavila viziju implementacije Toyotinih vodikovih tehnologija u javni gradski prijevoz, kao i „one-stop-shop“ pristup koji gradskim upravama nudi mogućnost čistog javnog gradskog prijevoza po principu „ključ u ruke“.

Cijeli članak možete pročitati na: automobili.hr