Apolitični

NOVA PODJELA MOĆI U EUROPSKOJ KOŠARCI: KREĆE NBA EUROPE!

​Sprema se nova podjela moći u europskoj košarci, a španjolska Marca tvrdi kako su pregovori između FIBA-e i NBA lige već u poodmakloj fazi te se može očekivati da će vrlo brzo svjetlo dana ugledati – NBA Europe!

Naime, ne radi se tu o dugo godinama najavljivanoj europskoj diviziji NBA lige (neće igrati, recimo CSKA protiv Boston Celticsa), ovoga puta je riječ o nečemu što bi se zvalo NBA Europe, ali bi u njemu svoju ligu igrali najbolji europski klubovi. Kontrola brenda prešla bi na NBA ligu, a ona bi tu europsku diviziju, taj NBA Europe doživjela kao peto natjecanje kojega drži pod kontrolom. Iza NBA, WNBA, G League te NBA Afrike. I, tvrde u Marci, što se tiče NBA lige, ovaj sporazum može krenuti već od sljedeće sezone!

Ova informacija stiže u jeku velikih nezadovoljstava klubova vlasnika A licence u Euroligi, što će u konačnici završiti odlaskom s direktorskog mjesta Jordija Bertomeua na koncu ove sezone. Međutim, donosi Marca, s ovom idejom se neće brzati, jer se ne želi pogriješiti u koracima, pa doživjeti brodolom kakav je doživjela nogometna Superliga. Ideja je da ovo bude projekt kojega posve podržavaju NBA, FIBA, ali i sve nacionalne lige, što je daleko od karata koje trenutačno u rukama ima Eurolige.

Cijeli članak možete pročitati na: sportske.jutarnji.hr

Foto: Pixabay