Apolitični

Nova pjesma „Možda me krene” oduševila poznate glazbenike

Nakon singla Moja sreća koji je prvi najavio njihov osebujni spoj američkog countryja i bluesa uz tradicionalni mediteranskim prizvuk sa dalmatinskog glazbenog prostora, bend Nezahvalnici novim singlom „Možda me krene” nastavljaju s predstavljanjem pjesama koje će se naći na njihovom prvom albumu šaljivo nazvanom „Dalmericana”.

Teo Aničić i Siniša Matešić su, iako dosad nepoznati hrvatskoj glazbenoj javnosti kao glavni autori i izvođači, surađivali s brojnim hrvatskim zvijezdama sa pop, rock, pa čak i hip hop i reggae scene (Goran Bare, Edo Maajka, Renato Metessi, Brain Holidays, Cirkus, Kuzma i Shaka Zulu, Plava Trava Zaborava…)
Pojedinačno su nastupali i po klubovima u Irskoj i Italiji (Siniša kao član akustičnog dua Vandals), prošle zime su odradili dvije mini-turneje od dva tjedna u Nizozemskoj, a Teo je i predstavljao Hrvatsku 2013. na međunarodnom blues festivalu International Blues Challenge u Memphisu, gradu koji je dao neke od najistaknutijih američkih glazbenika (Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Al Green…)
Pjesma „Možda me krene” čiji je autor Siniša Matešić, koji pjesmu i pjeva, nastavlja sa spajanjem mediteranske melodije koja je u ovim glazbenicima ukorijenjena dalmatinskim podrijetlom i američkog country rock zvuka koji je sveprisutan u svjetskoj glazbi kroz djela legendi kao što su Eaglesi, Crosby Stills & Nash, Tom Waits, Ry Cooder…


Produkciju potpisuju Nezahvalnici i Antonino Šimić, mladi producent koji je kao suradnik u posljednje vrijeme nezaobilaznog Srđana Sekulovića Skansija, asistirao u izradi brojnih uspješnih singlova posljednjih nekoliko godina
Prikladno temi pjesme, i spot koji je režirao mladi zagrebački redatelj i snimatelj,rođen u Sarajevu, Srđan Šarić, prikazuje metaforu uspinjanja na životnoj ljestvici i sve moralne dileme koje to nosi, kroz prikaz penjanja po umjetnoj stijeni u jednom od zagrebačkih penjačkih klubova.
Kao što u gastronomiji postoji slow food koncept, ni glazba Nezahvalnika nije stvarana da se konzumira „na brzinu”, već da se uživa polako, opušteno i s plućima nadutim čistog morskog zraka 🙂
Pohvale kolega glazbenika za pjesmu „Možda me krene”
– Odlično je, baš mi se dopalo i svako malo si pustim tu pjesmu 🙂 podržavam apsolutno i samo nastavite tako u tom smjeru, fina mjuza i pjesme koje govore o svakodnevnim stvarima i životu na jedan „normalan” i iskren način, lišene svake pretencioznosti i praznih furki zbog furke… Dalmacija u mom oku uz pogled kroz country sunčane naočale…ha ha! – rekao je Vlatko Ćavar – Brada (Psihomodo Pop).
– Nezahvalnici imaju jedinstven zvuk koji kombinira klasični američki folk rock sa zvukom Dalmacije. Veselim se njihovom albumu! – rekao je Yogi Lonich (Chris Cornell, Melissa Etheridge, Wallflowers, Buckcherry, Fuel…).

Izvor i foto: hamar-media.hr