Apolitični

Nova hrvatska trap zvijezda: Ima milijune pregleda na YouTubeu, a sve je postigao sam

“U nekoliko tjedana rasprodao sam Tvornicu. Ništa čudno: publika već na koncertima u jedan glas pjeva moje pjesme”

Ime Zvonimir Husnjak do sada se i nije previše pojavljivalo u mainstream medijima. No njegovo umjetničko ime z++ na YouTubeu je ukucano čak šest milijuna puta, i to samo kada govorimo o potrazi za njegovom (po brojkama) najpopularnijom pjesmom “Kabriolet”. Milijune broje i potrage za hitovima “crno + zlatno”, “Ljeto već je gotovo” te “Magija”.

Ovaj 25-godišnjak pripadnik je generacije uspješnih glazbenika koji do slušanosti nisu došli preko usiljenih top lista ili ustajalih radijskih etera, generacije koja novac ne zarađuje preko tantijema od spotova koji se vrte u noćnom televizijskom programu.

Izvedbe uživo

Do svoje je publike došao preko internetskih platformi, naizgled preko noći. Do prije nekoliko godina totalni anonimac, ovaj momak je pokosio imena koja su već godinama na sceni te postao headliner festivala Drito, svetog grala u svijetu traperskih koncerata. A sada je, u samo nekoliko tjedana, skoro pa rasprodao svoj prvi solo koncert u Tvornici kulture.

Neuočeni potencijal trapa

Kako je već spomenuto, on je jedno od onih imena koja su se sama od sebe nametnula kao hitovi. Postao je zvijezda a da nije u startnoj poziciji iza sebe imao druge već poznate glazbenike koji bi mu bili podrška, neku izdavačku kuću ili nešto treće. – Tako je i bilo. Nije bilo nikoga sa strane da me pogura, jednostavno sam zajedno s prijateljima iz Retfatlante objavljivao pjesme jednu po jednu i polako sam, korak po korak, gradio imidž.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Youtube Screenshot