Apolitični

NOVA FAZA: Kultni zagrebački klub Jabuka dobio je novog zakupca

Kultni zagrebački klub dobio je novog zakupca, agenciju Pozitivan ritam iza koje su brojna klupska događanja. Klub mijenja ime, petak i subota ubuduće će biti rezervirani za – elektroniku. Stara uprava Jabuke ne priznaje novu situaciju s klubom.

Nakon mnogo peripetija, čekanja i dogovaranja, raspisanih pa propalih natječaja, kultna Jabuka dobila je novog zakupca: zagrebački label i booking agenciju Pozitivan ritam iza koje su brojna klupska događanja i programi.

Detalji će biti predstavljeni u četvrtak točno u podne na Jabukovcu 28, (u prostorijama nekadašnjeg kluba Jabuka). 

Vedran Meniga iz Pozitivnog ritma je ekskluzivno za Jutarnji list uoči konferencije predstavio ideju iza nove Jabuke, koja se tako više neće zvati.

– Iznenada je bio raspisan natječaj za Jabuku i mi smo dobili poziv od zagrebačke nezavisne kulturne scene da se prijavimo. Konkretno, poziv je došao od naših suradnika i prijatelja iz Močvare. Cilj je, dakako, bilo zadržati i spasiti klub tako da i dalje pripada alternativnoj sceni – rekao nam je Meniga, dodajući kako je Pozitivan ritam pobijedio i na prethodnom raspisanom natječaju koji je na kraju bio poništen.

– Sigurno ćemo u klub vratiti koncerte, ali poštivat ćemo i moderne trendove koji danas dominiraju – rekao je Meniga.

Stara uprava Jabuke ne priznaje novu situaciju s klubom. Meniga je svjestan da nasljeđuju kultni klub koji je odgojio mnoge generacije rokera.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay