Apolitični

“Nova budućnost / Changing the Game” ovogodišnja tema Zagreb Design Weeka

“Nova budućnost / Changing the Game” tematska je okosnica šestog Zagreb Design Weeka (ZGDW), hrvatskog dizajnerskog festivala koji u prosjeku posjeti više od 25 tisuća ljudi, a koji će se ove godine održati od 7. do 12. svibnja u Zagrebu.

Glavni program festivala ponovno je smješten u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, u Hali V, dok će se popratni sadržaj, poput Noći dizajna 10. svibnja, paralelno održavati diljem Zagreba na tzv. ZGDW partner lokacijama, gdje će partneri festivala za posjetitelje organizirati brojna događanja, od izložbi i instalacija, modnih revija do raznih iznenađenja.

Tina Marković i Daniel Tomičić, direktori festivala ZGDW, ovogodišnjom temom žele istražiti i predstaviti nove društvene mehanizme, dizajnerske projekte i vizionare iz područja dizajna koji nude odgovore na društvene promjene uzrokovane tehnološkim razvojem.

Na temu će odgovoriti dvjema izložbama – hrvatski dizajneri svojim radovima u sklopu natječaja ZGDW nagrade, na koji se na internet stranici festivala može prijaviti do 25. ožujka, a druga će predstaviti radove dizajnera iz cijeloga svijeta.

Zagreb Design Week obilježit će i 100 godina Bauhausa, najutjecajnije škole za dizajn na svijetu koja je postavila temelje današnjeg dizajna, među ostalim i izložbom troje hrvatskih studenata Bauhausa, dizajnerice tekstila Otti Berger, fotografkinje Ivane Tomljenović Meller i arhitekta Gustava Bohutinskog.

Cijeli članak možete pročitati na: politikaplus.com

Foto: Pixabay