Apolitični

„Nostalgija, čuvar baštinjenog mi” u Turića dvorima

Dana 1. kolovoza s početkom u 21 sat u Imotskom, u Dvorima don Ivana Turića, održat će se promocija foto-pjesničke monografije Mercedes Marinković naslova „Nostalgija, čuvar baštinjenog mi”.

Na predstavljanju će uz autoricu knjige sudjelovati Velimir Braco Ćosić i Maja Kadijević Gudelj, recenzenti, fotograf Boško Ćosić, te novinar uvijek viđen na promocijama knjiga hrvatskih književnika – Mladen Vuković.

Stihovi književnice Mercedes Marinković imaju snagu dočarati čitateljima realnost iz autoričine perspektive jednako kao ljubav koju gaji prema domovini i rodnom Imotskom kojeg se kroz stihove sjeća iz vremena sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Dugoočekivano djelo imotske pjesnikinje koja živi na otoku Braču u Bolu i koja je javnosti znana kao autorica brojnih aforizama, ali i autorica prve bračke kuharice, broji 105 pjesama među kojima su objavljene pjesme koje je autorica pisala u još u srednjoškolskim danima.

Osebujan izričaj koji njeguje u pjesništvu prisutan je i u novoobjavljenoj foto-pjesničkoj monografiji „Nostalgija, čuvar baštinjenog mi”, a promocija ovog djela održat će se dan prije proslave Dana Grada Imotskog i blagdana Gospe od Anđela, 1. kolovoza, u 21 sat u Imotskom u Dvorima don Ivana Turića. Terracon News je u razgovoru s književnicom Mercedes Marinković otkrio više o samom djelu, ali i o njenom životu u Bolu na Braču gdje ima svoj vrt koji joj je, osim pjesništva, još jedna velika ljubav.


Više u kategoriji: kulturaživot

Foto: Facebook

Jelena Perko, mag. oec.