Apolitični

Normalno je da dnevno otpadne 100 vlasi kose, no što ako je ta brojka znatno veća

Alopecia areata druga je po učestalosti ispadanja kose, odmah iza androgene ćelavosti, koja se javlja i kod muškaraca i žena, a čiji je glavni uzrok pojačana preosjetljivost korijena dlake na aktivan metabolit muškog spolnog hormona testosterona. Alopecia areata, pak, vrlo često predstavlja reakciju na upalno žarište u organizmu, a može – kao i u mojem slučaju – biti povezana i sa stresom. Ipak, fiziološko opadanje kose uzrokovano obnavljanjem vlasišta, najčešći je problem s kosom, koji se obično javlja na prijelazu godišnjih doba ili, primjerice, kod žena nakon trudnoće. Normalno je i uobičajeno da čovjeku dnevno otpadne oko 100 vlasi, no što ako ta prirodna regeneracija ‘uzme maha’?

No ispadanje kose zahtijeva i određeni pristup kod samog pranja i njege kose, što sam iz prve ruke odlučila provjerili u Keune Akademiji, gdje sam ‘testirala’ dermatološki odobrenu Care Derma Activate liniju, koja pomlađuje kosu sklonu prorjeđivanju i potiče rast.

‘Care Derma Activate linija sastoji se od više proizvoda koji aktivirati mladu kosu da što brže i bolje izraste, a ne da pri samom rastu ne pukne, što je najveći problem kod ispadanja kose’, pojašnjava Mirka Vrbanić Čorak, edukacijski ekspert

Cijeli članak možete pročitati na: story.hr

Foto: Pixabay