Apolitični

NOGOMET U CRVENOM! BARCELONA I REAL MADRID ĆE SE IZVUĆI, ALI NEKIM KLUBOVIMA PRIJETI KOLAPS!

Ni vlasnici i čelnici klubova, niti igrači, treneri i njihovi agenti, ne mogu se pomiriti, pogotovo priviknuti na činjenicu da novac ne stiže kako su zamislili. Mnogi su klubovi ponovno počeli živjeti na dug. Potraje li natjecanje pred praznim tribinama krenut će masovni bankroti. Danas se ipak još svi nadaju da će korona izgubiti bitku, a svijet “prodisati“. Da neće doći do dramatičnog i totalnog financijskog sloma.

Barca je još uvijek na vrhu liste dvadeset najbogatijih nogometnih klubova. Prati je Real Madrid koji je stigao vrlo blizu sa 714,9 milijuna eura, treći je Bayern sa 634,1. U prvih pet još su Manchester United s 580 milijuna i Liverpool sa 558,6 eura.

Barca i Real prednjače zato što su komercijalno najprivlačniji. Više su zaradili od prodaje nego što su kupovali.

Barcelona ipak neće u stečaj zato što ima odlično zaleđe, a posjeduje i vrlo vrijedne nekretnine. To su u prvom redu stadion Camp Nou i okolno zemljište, kao i njezin sportski kamp.

Eto, doguralo se do toga da jedna Barcelona ovog ljeta nužno mora prodavati igrače kako bi opstala kakvom je danas znamo. Banke joj prve sjede za vratom.

Cijeli članak možete pročitati na: sportske.jutarnji.hr

Foto: Pixabay