Apolitični

Noćne serenade u izvedbi glazbene dive Tereze Kesovije

U okviru svjetski prepoznatljivih Dubrovačkih ljetnih igara nastupit će i svjetska diva sjajnog glasa i fantastične glazbene karijere Tereza Kesovija i izvesti koncert pod nazivom Noćne serenade – JE T’AIME.

U ljetnikovcu Skočibuha ove srijede, 19. kolovoza, od 23:00 sata možete uživati u noćnim serenadama ljubavnog i romantičnog stila koje će Terza itekako znati emocijama približiti publici.

Puno redaka je potrebno napisati o Terezi kako bi se dočarao bar jedan dio njene jako uspješne glazbene karijere.

Za svoj umjetnički rad Tereza je nekoliko puta bila nagrađivana prestižnim društvenim nagradama, među kojima su i Nagrada Vlaho Paljetak 1977., te Nagrada Đeki Srbljenović za poseban doprinos Splitskom festivalu 2000. Godine 1999. Tereza je odlikovana i proglašena Vitezom Visokog odličja za doprinose u kulturi (Chevalier des Arts et Lettres) koju dodjeljuje predsjednik Republike Francuske, a ubrzo potom uručena joj je i Zlatna povelja humanizma. Tereza nastupa i na velikim koncertima UNICEF-a prilikom kojih je upoznala i brojne zvijezde poput Charleyja Chaplina, Richarda Burtona i Petera Ustinova te mnoge druge.

Ovo je djelić iz njenog nagrađivanog glazbenog rada, no dodajmo kako je naša glazbena diva tijekom svoje karijere snimila više od trideset LP ploča i preko sedamdeset singlica, te desetak CD-ova, ali isto tako i veliki broj pjesama koje nikada nisu našle svoje mjesto na nekom od nosača zvuka. Neke od njih ćete imati priliku slušati u ambijentalnom prostoru poznatog dubrovačkog ljetnikovca u posebno pripremljenoj glazbenoj večeri Dubrovačkih igara u kojoj će vam Noćne serenade Tereze Kesovije zauvijek ostati u sjećanju.

Više u kategoriji: glazba

Foto: facebook.com

D. Šabić, mag. nov.