Apolitični

U Noći muzeja sudjeluje 250 muzeja i baštinskih institucija

Četrnaesto izdanje Noći muzeja održat će se u petak, 1. veljače pod temom “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost”, a ove će godine sudjelovati oko 130 gradova i općina u Hrvatskoj, dvije lokacije u BiH te oko 250 muzeja i drugih baštinskih institucija, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.

Noć muzeja je kulturna manifestacija koja tradicionalno okuplja nekoliko stotina tisuća posjetitelja u muzejima diljem Hrvatske, što se očekuje i ove godine.

“Govori se da u tih par sati kulturnog programa u malim sredinama bude više posjetitelja nego u cijeloj godini. Ovo je manifestacija dobre vibracije, zabave i doživljaja jer je posebno drugačiji doživljaj kada posjetite muzej, galeriju ili drugu baštinsku instituciju u noćnim satima”, rekla je predsjednica Hrvatskog muzejskog društva (HMD) Vlasta Krklec.

Četrnaesto izdanje Noći muzeja organizira HMD u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama, a uključile su se i odgojno-obrazovne institucije, kulturne udruge i zaklade, crkve, samostani, klinike, bolnice te nacionalni parkovi i parkovi prirode.

Noć Muzeja u proteklih pet godina određuje teme manifestacije prema tematici koja nije dovoljno prisutna u muzejima. Ovogodišnja tema “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost” govori o digitalizaciji.

Cijeli članak možete pročitati na: culturenet.hr

Foto: Pixabay