Apolitični

„Noć zagore” pogodila u „sridu”

„Noć zagore” pogodila u „sridu”

Proteklog vikenda u marini Frapa u Rogoznici održana je 4., sad već tradicionalna, donatorska „Noć Zagore”. Podsjetimo čitatelje, to je večer u kojoj je cilj prikupiti što više financijskih sredstava koja će pomoći da se olakša rad NK Zagora iz Unešića.


Kao i svaki put do sada, cilj je postignut, pa nam je jedan od organizatora, dopredsjednik kluba Živko Bulat, koji je ujedno i načelnik općine Unešić, zadovoljan rekao:


– Ne zadovoljan, nego prezadovoljan.. Ambijent, hrana, glazba, gosti,…zabavili se, uživali u pravoj spizi, a klubu će ostati dobra financijska potpora. Sve skupa – čista petica.
Cima band je s nekoliko laganica razbijao početni šušur podižući ritam. Vrlo brzo mu se priključila atraktivna Zorica Andrijašević koja je digla sve na noge. Ni Jonny Gitara nije predugo čekao, te je sa: Ne prodajimo kuće stare i Moja se draga napila raspjevao punu kongresnu dvoranu.
Ni Jure Mula nije dugo čekao, već je na plesni podij donio malu branku, što je bio ujedno znak nenadmašnom moderatoru Denisu Šabiću, da njegov show može početi. To znači da će i oni koji su kune malo dublje stavili u džep, morat će po i nekoliko puta posezati rukom u džep, al’ dok je Denisu mikrofon pred ustima, male su šanse da im nešto ostane. Junačko srce neće izdržati, pa makar uz njih sjedila žena-kočnica.


Krenuo je s „ Pogodi- sigurno ćeš izgubiti” gađanje branke s 5 m. Svaki igrač plati 500 kn i puca dok ne promaši gol. Zanimljivo da je Marina Pranić, supruga tajnika Tina i sestra nekad ubojitog centarfora Špace Ivaniševića, pogodila 4 puta, ali je isto izgubila, sva ozarena od sriće, dok je plaćala hostesi Petri (njena kćerka) rekla: Od sad, kada je nogomet u pitanju u našoj kući – mene će se slušati!


A kad je Denis vidio da je kod hostese Petre korpa kunama dobro popunjena, pozvao je KUD Zvona Zagore i Cima band da odrade Gene kamene. Očito dobro uigrani i „Zvona” i Cima i oni za stolovima i oni na nogama, još jednom su digli atmosferu u nebo. Uvijek atraktivni Ive Burić je još jednom svojom pjesmon upozorio – Ne prodajite didovinu. I glavna točka „prodaja” mogla je započeti.


Primijetilo se da od udarne petorke ili „ majstora pripetavanja” nema Kulušića, nema Gotovca, nema Maleša, i svima nama je u zraku visilo pitanje – hoće li izostat ona draž prošlih godina kada bi muk nakon što bi Denis pročitao drugi put, razbio glas: dižem na—kuna. Po rasporedu na stolu s aukcijskim predmetima, vidjelo se da će se „pripetavanje”, ako do njega uopće dođe biti za dvije slike „U magli” i „Trogir” autora Mirka Matijaša i kameni uradak rad akademskog kipara Mate Turića.


Za zagrijavanje sve je aukcijske predmete Denis dobro rasprodao. Bilo je tu standardnih dresova Zagore, Lovre Kalinića, Southamptona, portret Marija Mandžukića, kameni uradci samoukog kipara Branka Sirića, maketa Pašajice – rad Vjeke Višića koji je želio ostati anoniman. Svi su predmeti prodani, a najviša cijena se zaustavljala na tisuću kuna. Glavni igrači nisu se izjašnjavali.
Početna cijena slike „U magli” je tisuću kuna. S desne strane ruka u zraku Mario Paić 1.200,00 kn. Uključuje se Paško Rajčić i 1.500,00 kn. Neizvjesnost kratko traje. Milan Vukorepa diže na 1.700,00. Uključuje se Josip Komar i već je 2 tisuće. Mario Paić podiže za 200 kn, a Paško Rajčić na 2.500,00 kn. Milan Vukorepa na 2.600,00 – prodano. Cima band zvučnom kulisom slavi novog vlasnika slike „U magli”.


Slika „ Trogir” starta sa 2.000,00kn. Opet isti igrači i velika borba. Vuku se očito dobro pripremljeni taktički potezi. Ali spreman je i Denis Šabić i u trenutcima tišine priča o autoru, o Trogiru, o igraima. Neizvjesnost i draž napetosti završava za 15 minuta, a glavni u „pripetavanju” Paško Rajčić i Josip Komar odlučuju da je slika „Trogir” prodana za 12.000,00 kn.
Kameni uradak „šahovnica“ rad akademskog kipara Mate Turića iz Vrbovca starta sa 15.000,00 kn. Težak je 30 kg ovaj uradak, ali i teško mu se dizala cijena, pa se zaustavila na 17.000 kn., a novi vlasnik je Josip Komar.


Završila je još jedna „Noć Zagore”, u kojoj je bilo druženja, zabave, ića, pića, a Zagori je ostala dobra financijska potpora za brzi povratak u treću ligu.