Apolitični

Noć muzeja ove godine u digitalnom okruženju, dijelom na otvorenom

Od petka su otvorene prijave za 16. Noć muzeja koja će se na temu “Zadaće muzeja u uvjetima kriza” održati u petak, 29. siječnja u digitalnom okruženju, a dio i na otvorenom

Sudjelovanje u jednoj od najpopularnijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj prijavljuje se od 8. do 21. siječnja na https://nocmuzeja.hr/registracija.

‘Proteklih 15 godina Noć muzeja je obilježila upravo masovnost posjeta muzejima, koja je prelazila i brojku od 300.000 posjeta tijekom jedne noći’, podsjeća organizator, Hrvatsko muzejsko društvo (HMD).

Kako je manifestacija Noć muzeja u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja, organizatori njezinog šesnaestog izdanja nastojat će zajedno s hrvatskom muzejskom zajednicom omogućiti vjernoj publici da pretežito virtualno uživa u pripremljenim događanjima, poručuju iz Društva.

Hrvatska televizija, kao dugogodišnji partner manifestacije, pripremit će posebnu emisiju na svom prvom programu i koristiti materijal koji će biti na digitalnoj platformi.

Od prvog izdanja 2005. godine do danas Noć muzeja zabilježila je skoro 3.5 milijuna posjetitelja.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay