Apolitični

Noć muzeja 2022: Bogat program u muzejima diljem Hrvatske

Hrvatski muzeji pripremili su raznovrstan program za ovogodišnju, 17. Noć muzeja koja će se održati u petak, 28. siječnja do 24 sata, s obzirom na nepromijenjenu pandemijsku situaciju u odnosu na prošlu godinu, ponovno većinom online, a ponegdje i u muzejima.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika pridružuje se s izložbenom uspješnicom “Kopač” koja će biti besplatna za sve posjetitelje od 18 do 24 sata uz organizirana stručna vodstva svakih pola sata.

Arheološki muzej u Zagrebu, koji u očekivanju obnove od potresa djeluje online i u galeriji u Hatzovoj, pripremio je program sa stvarnim i virtualnim sadržajima.

U Galeriji AMZ moći će se razgledati gostujuća izložba “Ivan Meštrović – portreti suvremenica i suvremenika”, a na mrežnim stranicama, među ostalim, virtualna izložba “Mumije – virtualni stari Egipat”, vizualizacije pretpovijesnih krajolika Viškovaca i Kaptola i rutu Put neandertalaca u Hrvatskoj i nove 3D modele arheoloških predmeta.

AMZ virtualni muzej donosi virtualnu šetnju stalnim postavom, virtualne izložbe, vizualizacije nastale tehnologijama virtualnih i proširenih stvarnosti kao nove metode prezentacije arheoloških krajolika, 3D modele arheoloških predmeta, vodiče kroz stalni postav, projekt Zagreb dok ga još ni bilo, zanimljivosti iz numizmatike, filmovi i zabavu za najmlađe.

Cijeli članak i ostali sadržaj Noći muzeja možete pronaći na: hr.n1info.com

Foto: Facebook/Noć muzeja