Apolitični

Noć muzeja 1. veljače na temu “inovacije i digitalna budućnost”

Noć muzeja, manifestacija koja godinama u muzeje diljem Hrvatske privlači velik broj posjetitelja, u svom će se 14. izdanju održati u petak, 1. veljače, na temu “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost”.

Hrvatsko muzejsko društvo (HMD) pozvalo je sve muzeje i druge baštinske ustanove da do 11. siječnja prijave svoje programe na predloženu temu ili redovne programe koji su planirani za Noć muzeja te predstave publici iskustva u primjeni.

Kako bi kreativno sagledali muzejske mogućnosti i omogućili veću dostupnost svojih sadržaja novoj muzejskoj publici, te im virtualno približili budućnost u muzejima, kao i svakodnevnom životu, hrvatski muzeji u svom radu koriste suvremene tehnologije, od digitalnih platformi i mobilnih aplikacija do VR tehnologije, digitalne tehnologije.

Manifestacija se održava tradicionalno u zimskim mjesecima, od 18 sati do jedan sat iza ponoći, uz besplatan ulaz za razna događanja, otvorenja izložbi, predavanja, radionice, koncerte, performanse, promocije, vodstva, kazališne predstave. Prema podacima s mrežnih stranica projekta, u 2014. godini bilo je rekordnih 360 tisuća posjetitelja.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Foto: Pixabay