Apolitični

Noć kazališta uvukla se u HNK Zadar

Ove subote, 21. studenoga održava se NOĆ KAZALIŠTA u kojoj HNK Zadar sudjeluje od samog početka, već sedmu godinu zaredom. Za svoje posjetitelje zadarska nacionalna kazališna kuća pripremila je zanimljiv program:

– U 19 sati pozivamo na otvorenje izložbe KAZALIŠNE PRIČE u Maloj dvorani HNK-a Zadar. Radi se o izložbi kostimografskih crteža i kostima Marije Šarić Ban povodom 40. obljetnice rada Jasne Ančić i 70 godina HNK-a Zadar. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.
– U 20 sati pogledajte predstavu suvremenog španjolskog dramatičara Juana Mayorge – UMJETNOST INTERVJUA u koprodukciji HNK-a ZADAR i HNK-a SPLIT i u režiji Nenni Delmestre. Predstava je premijerno izvedena u travnju ove godine te je dobila izvrsne kritike.
– U 23 sata ne propustite glazbenu poslasticu, koncert ZORANA PREDINA & DAMIRA KUKURUZOVIĆA i njegovog banda DJANGO GROUP. Dva vrhunska glazbenika u pratnji Django group izvest će odličan koncertni repertoar koji će uključivati gypsy swing standarde te Predinove najveće hitove koji uz virtuoznog Kukuruzovića na gitari pozivaju publiku na ples i pjevanje.
U Noći kazališta sudjeluje 85 institucija na 78 lokacija u 42 mjesta u Republici Hrvatskoj. Ove će se godine moći pogledati 125 predstava i sudjelovati na 80-ak popratnih programa. Jedna od ovih lokacija je i zadarska koja će vas sigurno kulturno uzdignuti.
Više u kategoriji: Kultura; Glazba
Izvor i foto: HNK Zadar
D. Šabić, mag. nov.