Apolitični

NMG@Praktika: Slika/ pokret/ zvuk

Udruga Mavena u sklopu ciklusa NMG@Praktika organizira trodnevni program koji će se u Beton kinu u sklopu Doma mladih održati od 30. rujna do 2. listopada.

NMG@Praktika ili Novomedijska galerija međunarodna je platforma zamišljena kao trodnevni program koji će se, pod nazivom slika/ pokret/ zvuk, realizirati kao izložba audiovizualnih izvedbi te radionica koja se bavi odnosom slike, pokreta i zvuka u razmjeru novih medija. Novomedijska galerija kao projekt interdisciplinarnog je karaktera, a osnovni cilj je otvoriti mogućnosti mladim umjetnicima za stjecanje novih znanja, iskustava, vještina, ali i poznanstava.

Umjetnici i sudionici programa NMG@Praktika su: Tin Dožić, Vana Gaćina i Tanja Minarik.

Udruga Mavena, također poznata i pod nazivom 36 njezinih čuda, osnovana je 2006. godine u Splitu, a sve s ciljem promicanja, unapređenja te razvitka kulturne i umjetničke scene i života grada Splita. Također, udruga Mavena za jedan od osnovnih ciljeva ima i povezivanje Splita i Hrvatske s Europom i svijetom kada je u pitanju suvremena umjetnička praksa, interkulturalna umjetnička suradnja te poticanje umjetnika mlađih generacija.

Program NMG@Praktika

Program NMG@Praktika započet će otvorenjem izložbe Vane Gaćine – Točka. Točka je izložba u sklopu koje će mlada umjetnica Vana Gaćina prezentirati svoj rad temeljen na polazišnim točkama kao što je kolaž velikih dimenzija na što se nadovezuju audiovizualni segmenti novomedijskog izričaja mlade umjetnice. Time Točka postaje slika u koju Vana uključuje i promatrača čija se akcija promatranja pretvara u audio i video instalaciju.

Drugi dan program je rezerviran za audio-vizualnu izvedbu mladih umjetnika Tina Dožića i Tanje Minarik u sklopu zajedničkog projekta MMessy Oscilators koji su započeli 2013. godine. Ovaj uvježbani umjetnički tim nakon nekoliko zajedničkih izlaganja za publiku pripremaju spoj zvukovnih manipulacija Tina Dožića i projekcija Tanje Minarik.

U sklopu programa održat će se i radionica za sve zainteresirane koje zanimaju audio i vizualne projekcije, te će tako svi polaznici imati priliku dodijeliti sliku i zvuk predmetima koje pronađu na cesti.