Apolitični

Njemački božićni sajmovi pod upitnikom

Jedan od najvećih već je otkazan: Poznati Christkindlmarkt u Muenchenu neće se održati ni ove godine, a zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije pod upitnikom su i ostali božićni sajmovi u zemlji.

I glavnom gradu Dresdenu vlada dilema oko ovogodišnje sudbine jednog od najstarijih božićnih sajmova u Njemačkoj. No odgovor na pitanje hoće li Striezelmarkt, koji je prvi put održan 1434., biti organiziran rukama je gradskih i općinskih vlasti.

Žrtve bi mogli biti i božićni sajmovi na kojima u pravilu vladaju velike gužve, a zbog konstantne konzumacije jela i pića je gotovo nemoguće provoditi pravilo o nošenju maske ili održavanju razmaka.

U Nuernbergu, koji se kao i Muenchen nalazi u Bavarskoj, saveznoj pokrajini koja je isto među vodećima po broju zaraženih, odlučili su spasiti svoj božićni sajam, također među najpoznatijim i najbogatijim u Europi, tako što su ga podijelili u nekoliko manjih. Nadaju se da će time smanjiti gužve.

Prije pandemije oko 3.000 sajmova, od malih i kvartovskih pa do svjetski poznatih, privlačili su preko 160 milijuna posjetitelja i ostvarivali prihode od tri do pet milijardi eura.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay