Apolitični

Njemačka: Hrvatska postaje prva ‘COVID-safe destinacija‘

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac započela je jučer dvodnevni radni posjet Münchenu, i to sastankom s Karlheinzom Jungbeckom, zamjenikom predsjednika Njemačkog autokluba ADAC

Kako doznaje Novi list, domaćini iz ADAC-a bili su iznimno zainteresirani za hrvatski projekt Safe Stay in Croatia.

– Drago mi je što mogu reći kako je sastanak jako dobro prošao. Naime, u ADAC-u su iskazali interes da našu suradnju podignemo na još viši nivo te su nam ponudili prvi institucionalni okvir, odnosno sporazum između ADAC-a i našeg Ministarstva, kroz koji bi ustvari Hrvatska bila označena kao prva »COVID-safe destinacija«.

S obzirom na to da ADAC ima 22 milijuna članova, jasno je kakve koristi nam to donosi, rekla je Brnjac nakon sastanka pojasnivši kako bi konkretiziranje suradnje uvelike pridonijelo vidljivosti Hrvatske i olakšavanju dolazaka njemačkim gostima u našu zemlju.

– Doista mogu reći kako su nam pružili ruku partnerstva i suradnje jer upravo u Hrvatskoj vide velik potencijal. Primjerice, što se tiče kampova, mi smo na drugom mjestu po interesu njihovih članova, a ove godine je 13 hrvatskih kampova označeno najprestižnijom oznakom ADAC-a Superplatz.

Na pitanje kako je kod njemačkih partnera primljena vijest Instituta Robert Koch prema kojem je Hrvatska »u zelenom«, dakle, Nijemci koji se vraćaju iz Hrvatske u svoju zemlju ne trebaju testiranja, osim u avioprometu pri čemu je za boarding potreban brzi antigenski test, Brnjac je istaknula kako je ta vijest imala odličan odjek u Bavarskoj.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay