Apolitični

Njega lica u hladnim danima

Jesen je počela, dani su postali kraći i već je zahladilo. Takvo vrijeme odražava se i na našoj koži koja gubi svoju prirodnu vlažnost te postaje suha i ispucana. Zbog toga njega kože, a posebice zimi njega lica, od iznimne je važnosti.

Prvo biste trebali provjeriti kakav tonik za lice koristite. Naime, zimi je potrebno koristiti blagi tonik za lice koji s površine kože neće ukloniti čitav sebum. Osim pravilnog odabira tonika, živost svom licu možete vratiti pomoću prirodnih maski koje je vrlo jednostavno pripremiti i kod kuće.
Mirisna maska za lice od čokolade i banane omekšat će, hidratizirati i nježno očistiti vašu kožu lica, vrata i dekoltea.

POTREBNI SASTOJCI:
1 manja banana izrezana na kolutiće
1 žličica domaćeg meda
¼ žličice kakaa

Prvo zgnječite bananu, zatim dodajte med i kakao i sve dobro izmiješajte kako biste dobili homogenu smjesu. Nanesite na prethodno očišćenu kožu i ostavite da djeluje 10-15 minuta, potom dobro isperite.
Banane su iznimno bogate vitaminima, a istovremeno hidratiziraju i omekšavaju vašu kožu lica, kao i med. S druge strane, kakao je iznimno bogat antioksidansima koji čine prirodnu zaštitu za naše tijelo. Stoga kada uhvatite malo slobodnog vremena, slobodno si priuštite ovaj vitaminski koktel za lice.

L. Rađa