Apolitični

Nizozemski studenti proizveli potpuno solarnu kamp-kućicu

Uz dovoljno energije za 730 kilometara vožnje, tuširanje, punjenje laptopa i kuhanje kave

Genijalno rješenje za sve avanturiste i ljubitelje prirode i kampiranja stiže iz Eindhovena u Nizozemskoj. Naime, tamošnji studenti došli su na ideju izrade mobilne kućice na kotačima kojoj nije potrebno punjenje benzinom, niti punjenje baterije. Na korisniku je samo da odabere lokaciju i uživa u vožnji, a poslije i na kampiranju.

Stella Vita ime je ovog neobičnog vozila – kućice koja ovih dana kreće na put od Nizozemske do vrha južne Španjolske ne bi li se isprobale njezine mogućnosti. Ova potpuno solarna pokretna kućica putovat će tisućama kilometara diljem Europe te ono što je čini posebnom je činjenica da može proizvesti dovoljno solarne energije za 730 kilometara tijekom sunčanog dana, piše Klara Modrić za Green.hr.

Cijeli projekt osmislili su studenti sa Solar Teamom iz Eindhovena te će oni biti uključeni u 3000 kilometara dug put duž cijele Europe. “Oni su budućnost, sljedeća generacija koja može potaknuti i ubrzati prijelaz u održiviju budućnost” objasnila je Kjell Revenberg, voditeljica tima Solar Team Eindhoven. Kako je dodala, put s kućicom kroz Europu ima cilj potaknuti i inspirirati ljude na takav način putovanja i bivanja u prirodi.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: YouTube Screenshot