Apolitični

Niste instalirali aplikaciju za praćenje kontakata zaraženih koronavirusom? Nema problema, ne morate, sad je vaš pametni telefon uređaj za praćenje

Nova tehnologija nadopunjuje ranije implementiranu tehnologiju praćenja koja je dostupna na svim pametnim telefonima koji koriste iOS i Android operativne sustave.

Kad su Apple i Google dogovorili razvoj i implementaciju tehnologije za praćenje, koja je trebala biti temelj za razvoj aplikacija za praćenje osoba zaraženih koronavirusom, mnogi su bili skeptični. Jer što je sa svim onim zemljama koje kasne u razvoju aplikacije i još uvijek ju nemaju? Ali i što sa korisnicima koji ne žele instalirati takvu aplikaciju?

Stoga su Google i Apple najavili novi sustav koji će omogućiti institucijama javnog zdravlja da koriste pametne telefone za praćenje zaraženih kontakata i bez instalirane ili napravljene aplikacije.

Nova tehnologija nadopunjuje ranije implementiranu tehnologiju praćenja koja je dostupna na svim pametnim telefonima koji koriste iOS i Android operativne sustave. Iz Applea i Googlea ponavljaju kako se radi o tehnologiji koja traži dobrovoljni pristanak korisnika za korištenje te ne predstavlja sustav za praćenje korisnika jer prikuplja samo anonimizirane podatke.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay