Apolitični

Nipplepeople, ABOP, Chui i Mi Vida na Remoteu, glazbenom festivalu proširene stvarnosti

Prvi od dva dana Remotea, glazbenog festivala proširene stvarnosti, u subotu 20. veljače donosi nastupe grupa Nipplepeople, ABOP, Chui i Mi Vida. Virtualni ulaz u festival bit će otvoren od 18.00, dok svirke počinju od 19.00.

Remote će svojim nastupom otvoriti duo MI VIDA, koji čine Vida Manestar, inače prateći vokal u Elementalu, i violončelist Stanislav Kovačić. Autorski su aktivni već nekoliko godina objavljujući za 383records.

Remote je glazbeni festival proširene stvarnosti, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš, stvarat će se na platformi kakva još nije viđena u našoj regiji. Publici će biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala. Time će, kao i pravi festival, Remote biti jedinstveno iskustvo koje se može doživjeti samo u trenutku kada se i održava.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija putem natječaja za programe digitalne pretvorbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 50 kn za jednodnevnu ulaznicu i 60 kn za dvodnevnu, što su iznosi koji ostaju do samog festivala. Ulaznice se prodaju isključivo na webu Entrija.

Cijeli članak možete pročitati na: cromoda.com

Foto: CroModa