Apolitični

Nio se dokazao na tržištu električnih automobila, a sada razvija vlastiti smartphone

Riječ je o kineskoj kompaniji Nio. Još sredinom godine objavljene su prve informacije o njihovim planovima na ovom tržištu, a sada smo saznali i neke nove informacije. Tijekom otvaranja novog prodajnog salona u Kini izvršni direktor kompanije William Li, osim što je govorio o novim modelima automobila, u razgovoru s vlasnicima njihovih vozila dotakao se i planova na tržištu pametnih telefona.

Ranije informacije govorile su da će to biti smartphone s vrhunskim hardverom koji će moći konkurirati najjačim uređajima na tržištu.

Razlog zbog kojeg se Nio odlučio na razvoj svog telefona jest frustracija zbog postojećih proizvođača telefona, pogotovo Applea, jer njihovi telefoni i operativni sustavi ne dopuštaju potpunu integraciju i povezivanje telefona s njihovim automobilima iako dostupna tehnologija to omogućuje. Niov je plan da njihovi telefoni budu ekstenzija automobila (i obrnuto) te žele potpunu integraciju između telefona, automobila i kuće, kako bi se “postigao potpuno povezani digitalni život”.

Izvor: ArenaEV

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: NIO ET7 (Foto: NIO)