Apolitični

Nikola Vudrag otkrio što mu je rekla žena koja je za njegovu skulpturu iskeširala 711 tisuća eura

Razgovarali smo s Nikolom Vudragom, kiparom čija je skulptura ‘Iron Maiden’ na aukciji u Poljskoj prodana za nevjerojatan iznos – 711 tisuća eura

Nikolu Vudraga uhvatili smo u Poljskoj, u trenutku konferencije za medije povodom aukcije na kojoj je njegova skulptura “Iron Maiden” prodana za nevjerojatnih 711 tisuća eura. Aukcija pod nazivom “Great Emotions” organizirana je da bi se pomoglo školovanju djece u Gani i mladih u Ukrajini, a prikupljeno je milijun i 380 tisuća eura, što znači da je Vudragovo djelo činilo više od polovice prikupljenog iznosa.

S obzirom na okolnosti, s umjetnikom nismo stigli ući u detalje, no uspjeli smo porazgovarati o njegovim počecima, zvjezdanom trenutku koji mu se dogodio i planovima za budućnost.

Kakav je osjećaj prodati skulpturu za tako velik iznos?

– Nisam očekivao da će se skulptura prodati za takav veliki iznos, puno umjetnina koje su bile na nadmetanju prije moje su stvari o kojima sam učio na akademiji, tako da nisam očekivao takav ishod, pogotovo da će proći polovicu ukupnog iznosa. Razgovarao sam kasnije s kupcem i pitao što se dogodilo, na što sam dobio odgovor: “Ja sam tu skulpturu vidjela i odlučila je imati. Bez obzira na sve”.

Cijeli članak i ostatak razgovora možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Nikola Vudrag