Apolitični

NIKAD VOŽENI Na prodaju stotinu japanskih auta iz 70-ih do 90-ih s nula km i najlonom na sjedalima. Evo i gdje se mogu nabaviti!

Auto entuzijasti diljem svijeta obožavaju ovakve priče, baš poput one iz Buenos Airesa u Argentini o kojoj smo nedavno pisali. kad su u jednom hangaru neočekivano pronađeni nikad registrirani i nikad voženi modeli Fiata, Alfa Romea i Peugeota, te prije toga o desetljećima napuštenom salonu s automobilima koji još stoje u njemu na Cipru.

Jedna od takvih priča bila aktualna 2014. godine kad su u napuštenim prostorima švicarskog uvozništva “Auto Macchi” bile pronađene stotine nikad prodanih i nikad voženih japanskih automobila od sredine 1970-ih do sredine 1990-ih, a ta priča upravo sada dobiva svoj epilog.

U svojoj potrazi za Macchijevim automobilima, došli su do Michaela Rozcieche, poljskog trgovca automobilima iz mjestašca Milejowice, vlasnika kuće KlasykaGatunku.

Michaela smo kontaktirali i mi, a riječ je o čovjeku koji je nakon stečaja Auto Macchija na aukciji 2014. otkupio 86 Mazda i tri Nissana, od ukupno oko 240 dostupnih vozila u zgradama. 

Poljski prodavač automobila rekao je da su automobili stajali bez akumulatora i goriva u spremnicima te da su sada svi  u pogonu i to nakon minimalnog ulaganja. Kakvo automobilsko blago danas ima kuća KlasykaGatunku provjerite u velikoj fotogaleriji.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay