Pernar se na svojem profilu na Facebooku osvrnuo na štetnost teflonskih tava, a domaći stručnjaci složili su se da uvijek treba provjeriti je li površina proizvoda glatka .
Prema pisanju vijesti.hr, i Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar upozorava da s teflonskim tavama treba biti oprezan. Jasna Bošnir s Odjela za zdravstvenu ispravnost rekla je da uvijek treba provjeriti jesu li površine proizvoda glatke jer, ako nisu, za vrijeme pečenja i kuhanja može doći do otpuštanja toksičnih tvari.
Profesor kemije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Valerije Vrček za vijesti.hr rekao je da svaku teflonsku tavu, koja je imalo oštećena, treba izbaciti iz kuhinje jer se “takav teflon pri visokim temperaturama brzo raspada i razgrađuje na kemikalije u kojima doslovno ima bojnog otrova”. Dodao je da teflonu nije mjesto u kuhinji iako se koristi za mnoge druge svrhe.
Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr
Foto: Pixabay