Apolitični

Nije li dosta? UEFA će morati poništiti sankcije, a superligaši ‘ostaju uvjereni u uspjeh projekta’

Iako se mnogima čini kako je propali projekt europske Superlige davno svršena priča, tri kluba koja su formalno ostala dijelom ideje koja je spektakularno započela i još spektakularnije izgorjela, Real MadridBarcelona i Juventus, ostaju posvećeni ispunjenju svojih prvotnih ciljeva. To su do znanja dali i danas, objavivši priopćenje u kojemu su se pohvalili odlukom suda u Madridu koji je poništio UEFA-ine sankcije.

“Barcelona, Juventus i Real Madrid pozdravljaju današnju sudsku odluku kojom se odmah primjenjuje UEFA-ina obveza poništavanja radnji poduzetih protiv svih klubova-osnivača europske Superlige, uključujući okončanje disciplinskog postupka protiv tri navedena kluba i uklanjanje kazni koje su nametnute ostalim klubovima kako bi izbjegli UEFA-inu kaznu”, piše u objavi.

“Naša je dužnost ukazati na vrlo ozbiljna pitanja s kojima se nogomet suočava: UEFA se etablirala kao jedini regulator, isključivi operativac i jedinstveni vlasnik prava na europska nogometna natjecanja. Ovakva monopolistička pozicija, u sukobu interesa, šteti nogometu i njegovoj natjecateljskoj ravnoteži. Kao što brojni dokazi pokazuju, financijske kontrole su neodgovarajuće i provode se nepropisno. Klubovi koji sudjeluju u europskim natjecanjima imaju pravo upravljati vlastitim natjecanjima”.

Cijeli članak možete pročitati na: telesport.telegram.hr

Foto: Pixabay