Apolitični

NEZADOVOLJSTVO POVODOM OVOGODIŠNJIH ROCK I METAL GRAMMY NOMINACIJA

Ovaj tjedan su Grammyji predstavili svoje nominacije za dodjelu nagrada 2023., a kao i obično, kategorije posvećene rock i metal žanrovima izazvale su val kontroverzi, javlja Louder.

U kategoriji najbolje metal izvedbe 2023. godine natjecat će se Ozzy Osbourne, Megadeth, Ghost, Muse i Turnstile, usprkos tome što posljednja dva benda nikad nisu spadala pod metal kategoriju. Ova odluka je naime izazvala navalu bijesa na društvenim mrežama među mnogobrojnim obožavateljima metala. Oni jednoglasno tvrde da, unatoč činjenici da su Muse i Turnstile veliki bendovi sami po sebi, nije im mjesto u kategoriji čiji je fokus na metal izvođačima.

”Muse je metal? Saberite se!” – bijesnio je jedan korisnik Twittera reagirajući na objavu Grammyja.

”Kakva je sramota ova organizacija, bila i ostala!”
”Čestitam Museu što su postali metal bend” -našalio se drugi, dok je još jedan korisnik upitao:

”Kako su dovraga Muse nominirani?”

“Muse, za metal izvedbu” -naglasio je jedan Twitteraš.

”MUSE. Usrani Grammyji.”

Mnoge je na sličan način zbunilo uvrštavanje Turnstilea u kategoriju najbolje metal izvedbe. Naime, njihova pjesma Blackout također je nominirana za najbolju rock pjesmu (iako, Ozzy Osbourne također je primio nominacije u rock kategoriji, povrh one za najbolju metal izvedbu, stoga nikome zapravo nije jasno što se događa).
“Nemam mržnje prema Turnstileu, želim im sve najbolje, ali to što su nominirani za najbolju metal izvedbu govori vraški puno o glasačkom tijelu na muzičkoj akademiji” -komentirala je jedna osoba na Twitteru.

Drugi je korisnik otišao još dalje, otvoreno izjavivši: “To što Lorna Shore nije dobila Grammy nominaciju za najbolju metal izvedbu je kriminalni čin.”

Cijeli članak možete pročitati na: soundguardian.com

Foto: Pixabay