Apolitični

Nezaboravljeni Đorđi Peruzović

Đorđi Peruzović uvijek je raspoložen za ćakulu o glazbi i festivalima, ma gdje ona bila. Ova naša za Apolitički portal odigrala se, a gdje drugdje nego na glazbenim Prokurativama.

Većina ljudi sigurno zna kako se Đorđi Peruzović može pohvaliti dugogodišnjom, uspješnom glazbenom karijerom, a na ulici ga još pozdravljaju s barba Đorđi, gospodine Peruzović, dragi prijatelju ili legendo, splitski slavuju. Posljednjih nekoliko godina nastupa na raznim svečanostima kao što su posebne večeri na splitskim Prokurativama i humanitarna druženja te neke druge priredbe. U tjednu ovogodišnjeg splitskog festivala na glazbenim Prokurativama podružili smo se s legendarnim umjetnikom koji nam, među ostalim, kaže kako su kada je u pitanju stvaranje nove glazbe, kilometri ipak ostavljeni za druge, mlađe i one koji tek dolaze.

Sjajni Đorđi Peruzović

Sjajno je sinoć interpretiramo Popadićevu pjesmu u večeri posvećenu ovom splitskom tekstopiscu kojemu se Festival odužio na dostojanstven umjetnički način. Đorđi, kojeg posebno prepoznaju s pjesmom „Di si bija kad je grmilo” kao i nizom drugih uspješnica, rado nam je kazao nekoliko riječi o festivalima, svom slobodnom vremenu kao i druženju s prijateljima. Evo priče s Prokurativa koje su Đorđu posebno u srcu i koje ga uvijek vraćaju u neka sretna prošla festivalska vremena.