Apolitični

Nextbike u Splitu proširuje mrežu s 20 kombiniranih elektro i 30 klasičnih bicikala

Sustav javnih bicikala Nextbike u utorak je najavio proširenje mreže kombiniranim biciklima koje karakterizira povezani uobičajeni pogon pedalama i pogon na elektromotor, a nakon manjih pilot projekata, novih 20 elektro i 30 klasičnih bicikala bit će postavljeno u Splitu i Dugopolju.

Obilježavajući šestu godišnjicu postojanja, osnivači Nextbikea Krešimir Dvorski i Ante Gustin podsjetili su kako se od skromnih početaka, njihova mreža javnih bicikala proširila na 20 gradova u Hrvatskoj i 11 u regiji.

Dvorski je izrazio zadovoljstvo brojem korisnika, kojih je sada oko 50.000, ali i istaknuo kako se do kraja ove godine planira sustavnije uključivanje u javni prijevoz te širenje mreže bicikala s elektromotorom.

“Ove godine će na osam lokacija u Splitu biti postavljeno 20 bicikala s elektromotorom te 30 klasičnih. Zadar će također na šest lokacija dobiti još 10 elektro i 20 klasičnih bicikala, a konstantno se radi na proširenju mreže”, poručio je. Nextbike korištenje bicikala potiče i nudeći povoljne cijene, naglasio je Gustin, pa tako članovi za godišnji iznos od 200 kuna, u svim gradovima gdje postoji mreža, mogu koristiti i klasične i kombinirane bicikle.

Cijeli članak možete pročitati na: splitskidnevnik.rtl.hr

Foto: Pixabay