Apolitični

New Musical Express je uvrstio INmusic među 20 najboljih festivala ove godine…

… a mi još uvijek nemamo potporu Grada.

“Vidjet ćemo hoće li nova gradska uprava odlučiti da Zagreb bude u društvu Pariza, Barcelone, Madrida, Lisabona, Budimpešte i Osla ili će odlučiti provincijalizirati Zagreb”

Pred nama je napokon 15. izdanje INmusic festivala s ozbiljno jakim lineupom: The Killers, Idles, Fountain DC, Kasabian, Deftones, Nick Cave… Na jarunski otok već gotovo dva desetljeća dolaze velike i, što je najvažnije, aktualne svjetske rock zvijezde zahvaljujući velikom trudu i upornosti Zorana Marića, koji je uspio sa svojim projektom preživjeti i dvije pandemijske godine potpunog koncertnog nedogađanja.

Za najmanju cijenu festivalske ulaznice u Europi, naglašava Marić i dodaje kako je New Musical Express ove godine uvrstio zagrebački festival među 20 najboljih na svijetu, i to u društvu festivala koji raspolažu budžetima koji su od 15 do 50 puta veći od INmusicovog.

“Ovisi prvenstveno o strateškom partnerstvu s lokalnom zajednicom. Vidjet ćemo hoće li nova gradska uprava odlučiti da Zagreb bude u društvu Pariza, Barcelone, Madrida, Lisabona, Budimpešte i Osla ili će odlučiti provincijalizirati Zagreb. Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba raspolažu drugim najvećim budžetom u najvećoj urbanoj sredini u Republici Hrvatskoj, tako da nije u pitanju nedostatak budžeta, već političke volje.”

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay